Suna ÇİMELİ Vakıf Müdürü |
Telefon |
(322) 551 21 65 |
Fax |
(322) 551 21 65 |
|
vakifkaraisali@hotmail.com |
Adres |
Selampınar Mah. Cumhuriyet Cad. Hükümet Konağı Sk No:5 |
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFIMIZ
Anayasamızda belirtilen Sosyal Devlet ilkesinden hareketle, 1986 yılında 3294 sayılı Kanunla; Yoksul vatandaşlarımızın desteklenmesi, Toplumsal dayanışma bilincinin güçlendirilmesi, Sosyal barışın korunması amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu (SYDTF) ve Türkiye genelinde İllerde Vali, İlçelerde ise Kaymakam başkanlığında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) kurulmuştur. Buna paralel olarak da 1986 yılında İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kurulmuştur.
3294 SAYILI KURULUŞ KANUNUNUN AMACI
Fakru zaruret içinde bulunan vatandaşlar ile her ne suretle olursa olsun Türkiye’ye kabul edilmiş veya gelmiş muhtaç durumda kişilere yardım etmek, Sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak, Sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmek.
3294 SAYILI KANUNUMUZUN KAPSAMI
Fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan, Kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlar, Geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim ve öğretim imkanı sağlanması halinde topluma faydalı hale getirilecek, üretken duruma geçirilebilecek kişiler.
Özel hukuk tüzel kişiliğine haiz Vakfımızın karar organı Vakıf Mütevelli Heyetidir.Tüm yardım kararları ile miktarları ve Vakfımızın tüm iş ve işlemleri Vakıf Mütevelli Heyeti kararları doğrultusunda belirlenmektedir.
VAKFIMIZIN ÇALIŞMA YÖNTEMİ
Başvuruları alınan kişilerin Kimlik, Adres, Sosyal Güvenlik, Araç, Tapu ve Vergi Mükellefiyeti sorgulamaları internet üzerinden yapılır, Profesyonel meslek elemanlarınca başvuruda bulunan kişinin ikameti ziyaret edilerek Sosyal İnceleme Raporu düzenlenir. Yardım talebinde bulunan başvuru dosyaları her hafta toplanan Mütevelli Heyetinde değerlendirilerek karara bağlanır.
2022 SAYILI KANUN KAPSAMINDA YAPILACAK BAŞVURULAR
662 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte 1/7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş, Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun'da yapılan değişiklikler sonucu;
Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “İl veya İlçe İdare Heyetlerinden” ibaresi “İl veya İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından”, 8 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında yer alan “İl veya İlçe İdare Kurullarının” ibareleri “İl veya İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının” olarak değiştirilmiştir.
Buna göre daha önce İlçe Mal Müdürlüklerine yapılan başvurular İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza yapılacak olup, muhtaçlık kararları Vakıf Mütevelli Heyetimizce değerlendirilecekti.
VAKFIMIZA KİMLER BAŞVURABİLİR ?
İlçemiz sınırları içerisinde ikamet eden, yardıma ve desteğe ihtiyaç duyan, muhtaç durumda bulunan, Kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan (SSK - Bağkur - Emekli Sandığı) ve bu kuruluşlardan aylık ve gelir almayan vatandaşlarımız vakfımıza başvuruda bulunabilirler. Ayrıca 2022 Sayılı Kanun kapsamında yapılacak başvurular da bu kapsamda yapılacaktır.
GEREKLİ BELGELER NELERDİR ?
· Nüfus cüzdanı
· Boşanmış ise boşanma ilamı,
· Yardım talebine ilişkin diğer ek belgeler, (Yangın raporu, sağlık kurulu raporu, reçete v.b,)
Özel hukuk tüzel kişiliğine haiz Vakfımızın karar organı Vakıf Mütevelli Heyetimizdir.
VAKFIMIZIN ÇALIŞMA YÖNTEMİ
Başvuruları alınan kişilerin Kimlik, Adres, Sosyal Güvenlik, Araç, Tapu ve Vergi Mükellefiyeti sorgulamaları internet üzerinden yapılır,
Profesyonel meslek elemanlarınca başvuruda bulunan kişinin ikameti ziyaret edilerek Sosyal İnceleme Raporu düzenlenir.
DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR ?
Yardım talebinde bulunan başvuru dosyaları her hafta toplanan Mütevelli Heyetinde değerlendirilerek karara bağlanır.
VAKFIMIZIN GELİRLERİ
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonundan aktarılan kaynaklardan,
İlçemizde toplanan her nevi fitre, zekat ve kurban derileri yardımlarından elde edilecek gelirden ayrılacak %50 lik paydan,
Bağış ve yardımlardan,
Diğer gelirlerden oluşmaktadır.
ARAÇ, MAKİNE PARKI VE TEÇHİZAT DURUMU
Vakfımıza ait Toyota Hilux 4x4 Adventure 2013 model çift kabin pikap ve 2007 model volkswagen passat araç mevcuttur.
Vakıf Büromuzda yüksek konfigürasyonlu 4 adet bilgisayar, geniş bant internet erişimi, faks, 2 adet IP Telefon, fotokopi cihazı ve güncel teknolojinin tüm imkânlarıyla hızlı ve kaliteli hizmet sunulmaktadır.
BİNA VE YARDIMCI TESİS DURUMU
Vakfımız Kaymakamlık Hizmet Binası 3. Katında 1 oda da faaliyetini sürdürmektedir.
VAKIFLARIN FAALİYETLERİ
SYD Vakıflarının yardım faaliyetlerinde herhangi bir sınırlama söz konusu olmayıp kanun kapsamına giren vatandaşlara her türlü yardım yapılabilmektedir.
· Barınma,
· Sağlık,
· Eğitim,
· Yakacak,
· Gıda Yardımı,
· Nakdi Yardım,
· İş Kurma Destekleri,
· Özürlülere Yönelik Yardımlar,
· Şartlı Nakit Transferi,
· GSS Gelir Tespiti İşlemleri
· 2022 Kanuna Yönelik Özürlü, Yaşlı Aylığı
· Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım
· Muhtaç Asker Ailesi Yardımı
· Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı
· Öksüz, Yetim Yardımı
Bu site içerisinde yer alan metin ve görseller T.C. Karaisalı Kaymakamlığı tarafından sağlanmaktadır.
Sitede yer alan veriler bilgi amaçlı olup, resmi nitelik taşımamaktadır. Her hakkı saklıdır. 2016 ©